Venteliste og opstart

Vi har venteliste til pladser på vores institution

Hvis du ønsker at skrive dit barn op til en plads hos os, skal du gøre dette gennem den centrale pladsanvisning i Københavns Kommune.


Opstart - Vejledning til nye forældre og børn i vuggestuen
Rigtigt hjerteligt velkommen. Vi glæder os til at lære jeres barn at kende og sammen med jer være med til at give det den bedst mulige introduktion til institutions-livet! Vuggestuen har plads til 34 børn opdelt i to vuggestuegrupper à 10 børn (Byen og Skoven) og en storbørnsgruppe på 14 børn (Marken). For at vi kan sikre, at rammerne for jeres barns udvikling er i orden, får I disse praktiske oplysninger, som kan lette den dialog og det samarbejde, der skal være mellem os og jer. Mange hilsner med ønsket om et godt samarbejde.

At begynde i vuggestue -  at sige farvel første gang
Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at gøre starten så nænsom og tryg som mulig. Vi håber, at I vil møde os med åbenhed og i tillid til, at vi har masser af erfaring at byde på. Vi taler meget sammen i den første tid og aftaler, hvor længe og hvordan indkøringsperioden skal forløbe. I de fleste tilfælde skal I regne med to uger. Prøv så vidt muligt at sige farvel til jeres barn ”med et smil” og giv det en fornemmelse af, at I synes, det er godt, at barnet skal være i vuggestuen. Tænk på, at det er her, det skal være sammen med sine legekammerater.

Barnets udstyr
I barnets garderobe bør der være: Hele året: Gummistøvler, et sæt regntøj, en ulden sweater og et par uldne sokker

I vinterhalvåret: en vandtæt flyverdragt, et par varme og vandtætte støvler, elefanthue eller anden hue med god pasform, halsedisse, 2 par strikkede vanter eller luffer. HALSTØRKLÆDER SAMT LANGE SNORE I JAKKER, VANTER M.V. ER FORBUDT, DA DE KAN SIDDE FAST I LEGEREDSKABER!

I sommerhalvåret: vindjakke og gode sko, solhat og sandaler.
HUSK i sommerhalvåret at smøre jeres barn ind i solcreme inden I afl. om morgenen.

I barnets puslerum bør der være: et par strømper eller strømpebukser, en t-shirt, en varm bluse, et par bukser, undertøj - helst todelt frem for bodystockings, da det er lettere for barnet selv at tage af og på.
Skriv altid navn i jeres barns tøj.
EFTERLAD ALDRIG PLASTIKPOSER I GARDEROBE-RUMMENE!

Sutter og legetøj
Det kan være nødvendigt for nogle børn igennem kortere eller længere perioder at benytte sig af såkaldte overgangsobjekter, når man ankommer til eller forlader vuggestuen. Derfor er det tilladt at medbringe sin egen yndlingsbamse, sutteklud, dyne eller lastbil. Det kan gøre det meget nemmere at sige farvel til far og mor, at sove i en ny seng osv. hvis man har sin pude, dukke eller bamse, der dufter trygt og godt ”af hjemme”.

Vi gør vores bedste for at passe på jeres børns ting, men lad være med at medbringe hele børneværelset. Vurdér om det overhovedet er nødvendigt. Barnets personlige og særligt formede sutter må I dog gerne medbringe. Sørg for, at der altid er en eller to sutter på barnets plads.

I vuggestuen bruger man sut i afleveringssituationer, når man skal sove, og når man har brug for ekstra trøst, hvis man har slået sig. Ellers ikke :)

Forældremøder/Samtaler
Vuggestuen inviterer til forældremøde om aftenen 2 gange årligt i april og september. På forældremøderne vil vi orientere om vuggestuens udvikling, om børnegrupperne og afholde valg til bestyrelsen. Der kan også være tale om et foredrag over et relevant tema.

Derudover vil alle blive tilbudt mindst en årlig forældrekonsultation, hvor vi taler om det enkelte barns trivsel og udvikling. Det er ALTID muligt at bede om en samtale, hvis der er behov for det. F.eks. ved alvorlige ændringer i barnets liv, ligesom vi altid vil gribe fat i Jer, hvis vi nærer bekymringer om barnet.

Vi lægger vægt på et meget højt informationsniveau. Den ideelle situation vil være, at de voksne - forældre og pædagoger - aldrig taler om barnet, mens det selv hører på det. Selvom vi har at gøre med små børn, der endnu ikke har udviklet talesprog, bør vi ikke underkende deres meget udviklede evne til at opfange følelser og stemninger, og at det er dem, der måske er noget galt med.

Selvfølgelig undgår vi at give beskeder, mens barnet er på armen. Men vi henstiller, at I beder om 5 min. på kontoret, eller ringer os op, hvis det er af mere alvorlig art.